Om oss

icon-timglas

Historia

Norrlandsvagnar startade 1961 med tillverkning av husvagnar. Ökat byggande och mekanisering av skogsbruket gjorde oss samtidigt uppmärksamma på ett snabbt växande behov av flyttbara baracker. Detta tände idén att tillverka den första mobila skogsvagnen i sitt slag redan 1963, vilket blev startskottet till vår utveckling av arbets- och rastvagnar för alla slags verksamheter och behov.

Idag är Norrlandsvagnar förknippat med stabila och tåliga vagnar av högsta kvalitet med närmast obegränsade anpassningsmöjligheter. Vi bedriver en ständig produktutveckling med egen tillverkning av alla vitala delar. Likaså har vi en tydlig miljöprofil och eftersträvar att vara ett föredöme i branschen. Sammantaget har detta gett oss en ledande marknadsposition där till dags dato mer än 19 000 Norrlandsvagnar rullat ut från vår fabrik i Bygdsiljum, Västerbotten.

 

icon-lampa

Produktion

Vår produktutveckling utgår till stor del från krav och önskemål från våra kunder. Därför ser vi det som ytterst viktigt att ha full kontroll över såväl den egna produktionen som inkommande komponenter. Vår höga kvalitet i allt från produkter till service säkerställs bland annat genom att:

  • Vi har egen tillverkning av fönster och dörrar till våra vagnar
  • Vi tillverkar snickerier och innerdörrar till våra vagnar i eget snickeri, detta för att uppnå maximal flexibilitet
  • Vi tillverkar även egna sandwichblock i olika mått på beställning
  • Vi har reservdelsförsäljning och service till marknadens alla förekommande vagnar

 

icon-lov

Affärsidé

Norrlandsvagnar ska tillverka och sälja flyttbara Skogsvagnar, Arbetsvagnar och Specialvagnar, med hög kvalitet och lång livslängd, producerade på ett rationellt och miljövänligt sätt.

 

icon-verktyg

Miljöpolicy

Norrlandsvagnar eftersträvar en produktion som ska minimera miljöpåverkan. En ständig översyn av tillverkning och materialval ska ske. Norrlandsvagnar ska också påverka bransch och kunder att göra miljövänliga val, så att produkten i möjligaste mån blir återvinningsbar.

 

Viktiga årtal

1961

Första, fina exemplaret lämnade fabriken i Bygdsiljum och samma år introducerades ett vattenburet värmesystem i vagnen.

1981

Den 10 000:e vagnen levererades till Skogsvårdsstyrelsen.

1999

Året då Norrlandsvagnar helt slutade med produktion - av allt annat än vagnar förstås.

2014

Norrlandsvagnar Remote lanseras och du kan via dator, läsplatta eller mobilen bevaka och styra en mängd funktioner i din vagn, på distans.
 
 
Kontakta ossBesök oss på FacebookBesök oss på TwitterBesök oss på Google PlusBesök oss på YoutubeBesök oss på LinkedIn