Manskapsvagnar

En manskapsvagn är en vagn där man kan byta om, duscha, tvätta sig, har toalett, kök och matrum. Manskapsvagnar kallas idag för arbetsvagnar eller rastvagn, men ordet lever kvar framför allt inom statlig och kommunal förvaltning i t ex en del upphandlingar.

En manskapsvagn är ca 2.45 m bred och mellan 4-9 meter lång. Det karakteristiska välvda taket som ger ett högt innertak (235 cm) är inte det enklaste att bygga – men det bästa, och ger en härlig rymd och komfort. Att ha en manskapsvagn är idag nödvändigt för att en arbetsgivare skall uppfylla Arbetsmiljöverkets regler från 2009 och fackets regler från 2015. För mer info om de regler som styr i Sverige se vår FAQ-sida.

En modern manskapsvagn är inte bara en plats för raster/ombyte/toalett utan även en effektiv reklampelare.

Norrlandsvagnar har byggt vagnar sedan 1961, så vi är originalet och har sedan dess lett utvecklingen av nya vagnar med nya material, lösningar och funktioner tillsammans med våra kunder. Norrlandsvagnars manskapsvagnar är mycket eftertraktade på begagnat-marknaden, där man sällan hittar en Norrlandsvagn – de försvinner fort. Anledningen är den höga kvalitén som Norrlandsvagnar alltid har byggts med. Vi tar in Norrlandsvagnar i inbyte när våra kunder skaffar en modernare lösning som är anpassad efter deras nuvarande behov av funktioner och utrymme. Vi kan få in välvårdade begagnade vagnar som är över 20 år gamla, där det räcker med att vi gör mindre åtgärder för att en ny ägare skall ha glädje av den i ytterligare många år.

Manskapsvagn används inte längre utan nu har utvecklingen gått vidare, så titta på något av följande två alternativ i stället som är modernare alternativ:

  • Arbetsvagnar – här byter man om, duschar/tvättar sig, toalett, kök och matplats
  • Rastvagn – här finns toalett, kök och matplats – ibland även ett förråd.

Vill du ha en modern variant på en manskapsvagn så kontakta oss så tar vi fram en lösning efter just dina behov.