Personalvagnar

En personalvagn har funktionerna för matrum/kök, toalett, ombyte samt dusch/tvätta sig. Personalvagnar kallas idag oftast för arbetsvagnar eller rastvagn.

Det finns flera svenska regelverk som styr hur en personalvagn skall vara utformad, där det två viktigaste är Arbetsmiljöverkets regler från 2009 och fackens regler från 2015. Arbetsmiljöverkets regler ligger i botten och dessa vagnar har ändelsen 40 på slutet på våra modeller. Fackets regler på personalvagnar är tuffare och träder in när omklädningen sker i vagnarna, då det även skall kunna ges möjlighet till duschning. Dessa vagnar har ändelsen 50 på slutet. För mer information om vilka regler som styr tillverkningen se vår FAQ-sida.

Norrlandsvagnar har byggt vagnar sedan 1961, så vi är originalet och har sedan dess lett utvecklingen av nya vagnar med nya material, lösningar och funktioner tillsammans med våra kunder. Norrlandsvagnars personalvagnar är mycket eftertraktade på begagnat-marknaden, där man sällan hittar en Norrlandsvagn – de försvinner fort. Anledningen är den höga kvalitén som Norrlandsvagnar alltid har byggts med. Vi tar in Norrlandsvagnar i inbyte när våra kunder skaffar en modernare lösning som är anpassad efter deras nuvarande behov av funktioner och utrymme. Vi kan få in välvårdade begagnade vagnar som är över 20 år gamla, där det räcker med att vi gör mindre åtgärder för att en ny ägare skall kunna ha glädje av den i ytterligare många år.

För mer information om personalvagnar titta på följande två länkar.:

  • Arbetsvagnar – här finns kök/matplats, dusch/handfat, toalett samt omklädning med skåp.
  • Rastvagn – här finns matplats, kök och toalett. Kan t ex även kombineras med ett mindre eller större förråd.

Vi har mängder med ritningsvarianter på personalvagnar. Kontakta oss och berätta om dina behov av funktioner så tar vi fram en perfekt lösning för dina behov av personalvagn.