Rastvagnar

En rastvagn används som en plats att hämta ny energi på raster och för att fräscha till sig med handfat & toalett. Fungerar ofta även som mötesplats och som ett fast driftsställe att utgå från.

Med vårt välvda tak med full takhöjd 235 cm så får man en härlig rymd i vagnen. Det ger även bättre vinteregenskaper där snö inte lika lätt blir liggande kvar och på sommaren för varm luft. Vi bygger inte vårt välvda tak för att det är lätt – utan för att vi tycker att det är den bästa lösningen för vagnar – och har gjort så sedan 60-talet.

Denna vagn är liten och smidig och används ofta av människor som arbetar med el- och byggservice, målare eller mindre jobb inne i tätbebyggt område. Rastvagnen utrustas ofta med en 50 mm kuldrag och levereras besiktigad för att kunna köras i 80 km/h bakom en bil, men går även att få i 30 km/h-version. Draget kan vara 50 mm för bil, VBG för lastbil eller ögla för traktor. Rastvagnens stora plus i villaområden är att den kan förses med lyftöglor så att den kan lyftas över häckar/staket in på tomterna för att komma ur vägen.

Rastvagnarna kan ha alla typer av uppvärmning – el/gas/diesel – i olika kombinationer. Man kan även få golvvärme. Belysningen är i std lysrör men man kan även få LED-belysning (som är std på vagnar med gas). Rastvagnar som använts i tätbebyggt område har ofta bara el, där 16A trefas är standard – men man kan även få 230V anslutning (tillval). En rastvagn som används ute på fältet/skogen har oftast en kombinationspanna som kan gå på både el och gas, men går även att få i andra kombinationer – inkl dieselvärmare.

Rastvagnen har oftast toalett som kan vara t ex slamtoalett eller förbränningstoalett. Att man även har ett mindre/större förråd är också vanligt som då ofta är utrustade med hyllor, belysning, eluttag och värme.

Det finns mängder med storleksvarianter på rastvagnar – allt från små med lyftöglor avsedda för att lyftas med en traktor till en rastvagn för 16 personer.  Alla rastvagnar byggs efter kundens önskemål, och vi har över 50 års erfarenhet (sedan 1961) att bygga kundunikt. Tillbehörslistan är mycket lång, och när våra erfarna säljare går igenom era behov så kommer ni få förslag på de vanligaste tillbehören. Har ni något extra som ni vill lägga till så är det nästan aldrig något problem. Skulle det behövas nya ritningar så kostar det inget extra. En rastvagn är byggd för att fungera i arbetsmiljö riktigt länge. Norrlandsvagnar är den enda svenska vagnstillverkaren av arbetsvagnar som är certifierade i kvalitet enligt ISO 9001.

Image Not Found.